KOLAY TEPSİ PASTASI
MALZEMELER
Keki için:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket çikolatalı puding
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1.5 su bardağı un
Islamak için 1 su bardağı süt
Kreması için:
2.5 su bardağı süt
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1.5 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilin
100 gr sıvı krema
100 gr hindistan cevizi
Üzerine hindistan cevizi
Önce kremayı hazırlayalım. Süt, nişasta,un şekeri kaynayana kadar karıştıralım. Soğuyana kadar ara ara karıştırıp krema ve hindistan cevizini ekleyip mikserle çırpalım. Soğuması için buzdolabına kaldıralım.
Keki için yumurta ve şekeri çırpalım. Süt ve yağı ekleyip çırpmaya devam edelim. Katıları eleyerek ekleyip karıştıralım. Yağlanmış büyük dikdörtgen borcam veya midi fırın tepsisine dökelim. 180 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirip soğumaya bırakalım. Soğuyunca kürdanla üzerinde delikler açıp sütle kekin her yerini ıslatalım. Soğuyan kremayı üzerine yayıp bol hindistan cevizi ile süsleyelim. En az 3 saat, mümkünse 1 gün buzdolabında dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder