Mutfağa yeni yeni ısınan bir annenin kendisi gibi acemilere cesaret verme serüveni...
15 Mart 2017 Çarşamba
TEL KADAYIFLI KEŞKÜL
TEL KADAYIFLI KEŞKÜL (4 KASE)
MALZEMELER
3 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı su
1.5 yemek kaşığı hindistan cevizi
Yarım su bardağı şeker
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilin
1 komposto kasesi dolusu küçük doğranmış kadayıf+1 yemek kaşığı şeker
Badem sevmeyenlere alternatif lezzetli bir keşkül tarifim var.
Kadayıfı ve 1 yemek kaşığı şekeri tavada kavuralım.Süt,şeker ve yağı başka bir tencereye koyalım. Kaynadıktan sonra altını kısıp 7-8 dakika kaynamaya bırakalım. Pirinç ununu su ile açıp yumurta sarısını da ekleyip çırpalım. Kaynamakta olan sütten azar azar alıp yumurtalı karışıma ekleyelim. Böylece ılıyacak ve kesilme sorunu olmayacak. Ilıyan yumurtalı karışımı sütü devamlı karıştırarak ince bir şekilde tencereye akıtalım. Hindistan cevizi de ekleyelim. Kaynayana kadar karıştıralım. 1 dakika kaynasın, ocaktan alalım. Vanilin ekleyip karıştıralım. Kasenin dibine kadayıf,üzerine biraz keşkül,yine az kadayıf,keşkül şeklinde pay edelim. Üstünü tel kadayıf veya tarçınla süsleyip soğuyunca servis edelim. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder