Mutfağa yeni yeni ısınan bir annenin kendisi gibi acemilere cesaret verme serüveni...
3 Mart 2017 Cuma
REÇEL NASIL YAPILIR?
Fotoğraflarda çilek, karadut, vişne ve beyaz kiraz reçelleri var. Hepsini de aynı yöntemle yaptım. O yüzden ayrı ayrı anlatmaya gerek duymuyorum.
REÇEL
MALZEMELER 1 kg temizlenmiş ve yıkanmış meyve 1 kg toz şeker 1 çay kaşığı tereyağ Yarım çay bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Meyveleri akşamdan tencereye koyup üzerine şekeri dökelim ve kapağını kapatalım. Sabaha sulanacaktır. Suyu az görünürse yarım çay bardağı su ekleyelim. Sulanmışsa direkt ocağa alalım. Kaynayana kadar arada karıştıralım. Kaynayınca köpürmesin diye tereyağ ekleyelim. Suyu istediğimiz kadar çekilinceye kadar bir çay tabağını buzluğa atıp soğutalım. Yaklaşık olarak kaynadıktan 20 dakika sonra limonunu sıkalım. 25.-30.dakikada çay tabağını buzluktan çıkarıp bir damla reçel damlatalım. Sonra da ortasından parmağımızla bir yol çizelim. Eğer reçel hemen akıp aradaki boşluk kapanmıyorsa olmuş demektir. Kavanoza alıp soğutalım ve kapağını kapatınca 2 gün güneşte bekletip kaldıralım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder