PATATESLİ KAŞIK DÖKMESİ
MALZEMELER
8 adet orta boy haşlanmış patates
2 yumurta (medium)
3-4 yemek kaşığı dolusu galeta unu
1 büyük çay bardağı dolusu kaşar peynir
1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu
Karabiber, pulbiber, kimyon, tuz
Normal kaşık dökmesinden çok daha az un içerdiği için çok sağlıklı bir tarif bence. Ben un yerine galeta unu veya ekmek kırığı kullanıyorum hem daha az yağ çekiyor hem de nar gibi kızarıyor.
Patatesleri ezip diğer malzemeleri tamamını ekleyelim ve iyice karıştıralım. Dibine az sıvı yağ döküp kızdırdığımız tavaya 1 yemek kaşığı dolusu döküp düzleştirelim ama kenarlarını çok inceltmeyelim. Bir seferde 5-6 tanesi rahatlıkla pişiyor. Tamamen altı pişince kendiliğinden kalkacaktır. Daha önce kaldırmaya çalışırsanız tavaya yapışır. Kızarınca spatula ile diğer yüzünü çevirip o yüzünü de iyice kızartıp ocaktan alalım. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder