TAVUKLU BUĞDAY SALATASI
MALZEMELER
1 çay bardağı buğday
Yarım haşlanmış ve doğranmış tavuk göğsü
1 adet közlenmiş kapya biber
2 adet orta boy domates
3 adet orta boy kornişon turşu
3 dolu yemek kaşığı garnitür
3 dolu yemek kaşığı haşlanmış mısır
4-5 dal yeşil soğan
7-8 dal dereotu
10 dal maydanoz
Yarımşar çay kaşığı karabiber,pulbiber
1 çay kaşığına yakın kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Yarım limonun suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Buğdayımızı akşam üzerini az geçecek kadar suyla 5 dakika haşlayıp suyunu süzelim. Tekrar üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su koyup bu sefer 10 dakika haşlayalım. Tencerenin kapağını kapatıp sıcağı ile 4 kat yapılmış sofra bezinin arasına saralım. Sabaha kadar bu şekilde dinlenen buğday mideyi rahatsız etmiyor.
Sabah buğdayın üzerini açtığımızda iyice yumuşamış olacaktır. Eğer hala istediğim gibi değil diyorsanız bir 5 dakika daha haşlayabilirsiniz.
Doğranacak tüm malzemeleri hazırladıktan sonra listedeki bütün malzemeleri karıştırma kabına alıp harmanlayalım. Komposto kaseleri ile 6-7 kase çıkıyor bu ölçüden. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder