MALZEMELER
Hamuru için:
1 şişe soda
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurta(sarısı üstüne)
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
7-7.5 su bardağı un
Aralara sürmek için oda ısısında 75 gr tereyağ veya margarin
Bu hamur bayatlamayan poğaça hamurudur. 48 saat tazeliğini koruyan poğaçalar,açmalar yapabilirsiniz. Püf noktası çok un koymadan yumuşak bir hamur yoğurmak...
Un hariç bütün malzemeyi yoğurma kabında karıştıralım. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım. 40 dakika mayalansın. 12 beze yapalım. 6 tanesini açmaya,6 tanesini katmere kullanalım. Bir bezeyi servis tabağı kadar açalım üzerine yumuşayan yağdan sürelim. Diğer 5 bezeyi de aynı şekilde açıp birbirinin üzerine yağlayarak
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder