AĞLAYAN TART
MALZEMELER
Keki için:
2 yumurta
1 büyük çay bardağı+1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı süt
Yarım büyük çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
25 gr kakao
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için yarım su bardağı süt
Üzeri için:
Yarım su bardağı sütle çırpılmış 1 poşet toz krem şanti
1 su bardağı sütle pişirilmiş yarım paket çikolata sos
Keki için yumurta ve şekeri çırpalım. Süt ve yağ ekleyip tekrar çırpalım. Katıları eleyip ekleyelim ve çırpma teli ile karıştırıp yağlanıp unlanmış tart kalıbına dökelim.
180 dereceye ısıtılmış fırının en alt katında 20 dakika kadar pişirelim. Bu arada krem şantiyi sütle çırpıp buzdolabında soğutalım ve çikolata sosu pişirip ara ara karıştırarak soğutalım. Kek fırından çıkınca soğuyana kadar bekleyip sütle ıslatalım. Üzerine krem şantiyi sürüp iyice soğuyan çikolata sosunu yayalım. Buzdolabında en az 4 saat soğutup servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder