SULTAN SARMASI ( DİKDÖRTGEN BORCAMA)
MALZEMELER
3 su bardağı süt
Yarım su bardağından yarım cm fazla un
Yarım su bardağından yarım cm fazla toz şeker
Yarım çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı damla sakızlı vanilya
Üzerine:
3/4 su bardağı sütle çırpılmış 1 poşet toz krem şanti
1 su bardağı hindistan cevizi
Süt,un,toz şeker bir tencerede kaynayana kadar karıştırarak pişirilir. Kaynadıktan sonra 1 dakika daha pişirilir. Tereyağ ve vanilin eklenip 2-3 dakika blenderdan geçirilir. Büyük dikdörtgen borcam ıslanır. Tabanı hindistan ceviziyle kaplanır. Tenceredeki muhallebi gezdirilerek borcama dökülür. Spatula ile düzlenip 1 saat buzdolabına kaldırılır. Üzerine çırpılmış krem şanti yayılır. Ben onun üzerine de kakaolu bisküvi ve fındığı robotta çekip yaydım. Bir gece dolapta bekletilir. Boyuna 1 enine 6 veya 7 kesik atılıp spatula yardımıyla rulo sarılır. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder