Mutfağa yeni yeni ısınan bir annenin kendisi gibi acemilere cesaret verme serüveni...
19 Mart 2018 Pazartesi
LÖMBEDEK TATLISI ( ŞERBETİ KAYNATMADAN)
LÖMBEDEK TATLISI
MALZEMELER
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri karıştıralım. Un ve kabartma tozunu ekleyip yoğuralım. Yoğururken uju yavaş yavaş katalım ki sert bir hamur olmasın. Kurabiye hamuru kıvamında olacak.
Tepsiyi sıvı yağ ile yağlayıp cevizden küçük, fındıktan büyük parçalar koparıp yuvarlayalım. Çatlamasın, düzgün görünsün isterseniz elinizde değil tezgahta yuvarlayın. Şekli daha düzgün çıkacaktır. 180 dereceye ısıtılmış fırında25 dakika kadar kızarana kadar pişirelim. Bu arada şerbet malzemelerini derin bir kaba alıp çırpma teliyle karıştırarak eritelim. Fırından çıkar çıkmaz şerbeti tatlıya verelim. Fişini çektiğimiz sıcak fırına tatlıyı tekrar yerleştirip kapağını kapatalım. 5 dakika sonra fırından alalım. Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder